Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą Demonstracijos Laboratorija Testai Žinynas
Gamtos tyrimai



Organizmų sandara ir funkcijos



Gyvybės tęstinumas ir įvairovė



Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus



Medžiagų sudėtis ir savybės



Medžiagų kitimai



Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas



Judėjimo ir jėgų pažinimas



Energijos ir fizikinių procesų pažinimas



Žemės ir Visatos pažinimas



Mokytojo biblioteka Rodyti matricą Paslėpti matricą
Titulinis > Mokymosi objektai

Kefyras

Iš visų rūgštaus pieno produktų kefyras yra populiariausias. Kefyro istorija siekia šimtmečius. Sakoma, kad kefyrą pirmiausia pradėjo gaminti Kaukazo gyventojai. Dažniausiai jis būdavo gaminamas iš karvių ar ožkų pieno. Kefyrui būdingos visos naudingos rūgštaus pieno gėrimų savybės. Kefyro sudedamosios medžiagos teigiamai veikia daugelį žmogaus organizmo funkcijų. Kefyre gausu vitaminų B12, B1 ir K, kurie svarbūs inkstų, kepenų ir nervų sistemos veiklai.

Iliustracijos

img940.png