Dalytis nuoroda:
Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą | Demonstracijos | Laboratorija | Testai | Žinynas |
Gamtos tyrimai | ||||
Organizmų sandara ir funkcijos | ||||
Gyvybės tęstinumas ir įvairovė | ||||
Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus | ||||
Medžiagų sudėtis ir savybės | ||||
Medžiagų kitimai | ||||
Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas | ||||
Judėjimo ir jėgų pažinimas | ||||
Energijos ir fizikinių procesų pažinimas | ||||
Žemės ir Visatos pažinimas |
Subalansuota mityba reiškia, kad su maisto produktais žmogus gauna jo organizmui reikalingą baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų ir neorganinių medžiagų kiekį. Lietuvos gyventojai vartoja per daug riebalų ir valgo mažai daržovių bei vaisių.
Norint, kad mūsų mityba būtų subalansuota, valgomame maiste turėtų būti: 30–25 proc. riebalų, 20–15 proc. baltymų, 50–60 proc. angliavandenių.