Sveikos mitybos piramidė iliustruoja mitybos įvairovės taisyklę ir parodo, kiek kokio maisto reikia valgyti. Daugiausia reikėtų valgyti tų
maisto produktų, kurie pavaizduoti piramidės pagrinde. Tai – neriebūs ir nesaldūs duonos, grūdų, kruopų gaminiai. Antroje piramidės pakopoje – daržovės ir vaisiai. Juose yra
vitaminų, padedančių lengviau apsisaugoti nuo užkrečiamųjų ligų ir streso.
Mėsos ir pieno produktuose yra daug
mineralinių medžiagų ir
angliavandenių. Mėsos ir pieno produktus reikia vartoti saikingai. Iš jų organizmas gauna reikiamų medžiagų (baltymų, kalcio, geležies, vitaminų ir kt.), bet juose yra
riebalų, kurie, jeigu valgysime daug ir dažnai, gali pakenkti mūsų sveikatai.
Mažiausiai reikėtų vartoti riebalų ir saldumynų. Iš šių produktų gaunama daug energijos, o kitų būtinų maisto medžiagų juose yra nedaug.