Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą Demonstracijos Laboratorija Testai Žinynas
Gamtos tyrimai



Organizmų sandara ir funkcijos



Gyvybės tęstinumas ir įvairovė



Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus



Medžiagų sudėtis ir savybės



Medžiagų kitimai



Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas



Judėjimo ir jėgų pažinimas



Energijos ir fizikinių procesų pažinimas



Žemės ir Visatos pažinimas



Mokytojo biblioteka Rodyti matricą Paslėpti matricą
Titulinis > Mokymosi objektai

Sūris

Sūris yra maisto produktas, gaminamas iš karvių, ožkų ar avių pieno, varškės. Sūris – tai nokintas arba nenokintas, minkštas arba puskietis, kietas arba labai kietas produktas (galintis turėti dangą arba apvalkalą). Šis žmonių mėgstamas maisto produktas buvo žinomas ir vartojamas 2000 m. pr. Kr. Senovės graikams ir romėnams sūris buvo vienas iš svarbiausių maisto produktų. Sūrių gamyba Europoje suklestėjo ir paplito senovės graikų, vėliau – romėnų dėka. Viduramžiais sūrio gamybą itin ištobulino vienuoliai. Varškės sūris yra tradicinis lietuvių maistas, nes jį lengva išspausti namų sąlygomis. Sūrių gamybai naudojami: pieno rūgščių ir (arba) aromatinių bakterijų kultūrų raugai ir kitų nekenksmingų mikroorganizmų kultūros, valgomoji druska, geriamasis vanduo, maisto produktai (ar jų sudedamosios dalys), suteikiantys produktui aromatą ir skonį.

Iliustracijos

img949.png