Vaškas – tai bičių pagamintas produktas. Vašką gamina bičių darbininkių vaško liaukos, išsidėsčiusios apatinėje jų pilvelio dalyje (papilvėje). Tik šviežias bičių liaukų išskirtas vaškas yra visiškai baltas. Vaškas, naudojamas koriams gaminti, įgauna gelsvą spalvą, nes jis sumaišomas su pikiu. Natūralus bičių vaškas turi malonų medaus kvapą, bet yra beskonis. Vaškas lydosi, pašildytas iki 60–68 °C temperatūros, netirpsta vandenyje. Rekomenduojama kramtyti korių medų, kurio sudėtyje yra vaško ir žiedadulkių. Tai sustiprina dantenas, išvalo dantų kišenes nuo maisto liekanų. Nereikia bijoti praryti vaško gabaliuką, nes jis, kartu su pikio priemaiša patekęs į virškinamąjį traktą, pagerina žarnyno funkciją. Be to, vaškas, kramtomas burnoje, gerina seilių ir skrandžio sulčių išsiskyrimą, dėl to gerėja apetitas ir virškinimas.