Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą Demonstracijos Laboratorija Testai Žinynas
Gamtos tyrimai



Organizmų sandara ir funkcijos



Gyvybės tęstinumas ir įvairovė



Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus



Medžiagų sudėtis ir savybės



Medžiagų kitimai



Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas



Judėjimo ir jėgų pažinimas



Energijos ir fizikinių procesų pažinimas



Žemės ir Visatos pažinimas



Mokytojo biblioteka Rodyti matricą Paslėpti matricą
Titulinis > Mokymosi objektai

Virškinimas

Tai maisto smulkinimas ir skaidymas iki labai mažų maisto medžiagų dalelių. Virškinimas prasideda jau burnoje kramtant maistą ir tęsiasi jam patekus į skrandį, po to – į plonąją žarną. Suvirškintos maisto medžiagos yra tokios mažos, kad per kraujagyslių, išraizgiusių virškinimo kanalą, sieneles patenka į kraują. Kraujas maisto medžiagas išnešioja į visus organus. Ten jos naudojamos naujoms ląstelėms susidaryti ir organų veiklai reikalingai energijai gauti. Nesuvirškintos maisto atliekos patenka į storąją žarną ir pašalinamos iš organizmo.

Iliustracijos

img1326.png