Jogurtas pradėtas gaminti prieš tūkstančius metų Rytų Europoje ir Vakarų Azijoje. Pienas buvo laikomas moliūguose, vėliau – moliniuose puoduose, šiltoje aplinkoje. Taip natūraliai formavosi į varškę panaši masė. Dabar galima nusipirkti įvairiausių jogurto rūšių, – jis gali būti paskanintas vaisių gabalėliais, šokoladu, uogomis, uogienėmis, javainiais, riešutais, medumi, kvapniosiomis medžiagomis, vaisių sultimis. Jogurtas gaminamas iš karvės, ožkos, avies, buivolės ar kupranugarės pieno. Pagaminto jogurto skonis priklauso nuo gamybos procese naudotų bakterijų kultūros. Jogurtas – dietinis produktas, nekaloringas, turintis daug kalcio, mineralinių medžiagų, vitaminų. Jogurte, palyginti su pienu, yra daugiau kalcio, vitamino B2 ir baltymų.