Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą Demonstracijos Laboratorija Testai Žinynas
Gamtos tyrimai



Organizmų sandara ir funkcijos



Gyvybės tęstinumas ir įvairovė



Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus



Medžiagų sudėtis ir savybės



Medžiagų kitimai



Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas



Judėjimo ir jėgų pažinimas



Energijos ir fizikinių procesų pažinimas



Žemės ir Visatos pažinimas



Mokytojo biblioteka Rodyti matricą Paslėpti matricą
Titulinis > Mokymosi objektai

Jogurtas

Jogurtas pradėtas gaminti prieš tūkstančius metų Rytų Europoje ir Vakarų Azijoje. Pienas buvo laikomas moliūguose, vėliau – moliniuose puoduose, šiltoje aplinkoje. Taip natūraliai formavosi į varškę panaši masė. Dabar galima nusipirkti įvairiausių jogurto rūšių, – jis gali būti paskanintas vaisių gabalėliais, šokoladu, uogomis, uogienėmis, javainiais, riešutais, medumi, kvapniosiomis medžiagomis, vaisių sultimis. Jogurtas gaminamas iš karvės, ožkos, avies, buivolės ar kupranugarės pieno. Pagaminto jogurto skonis priklauso nuo gamybos procese naudotų bakterijų kultūros. Jogurtas – dietinis produktas, nekaloringas, turintis daug kalcio, mineralinių medžiagų, vitaminų. Jogurte, palyginti su pienu, yra daugiau kalcio, vitamino B2 ir baltymų.

Iliustracijos

img930.png