Dalytis nuoroda:
Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą | Demonstracijos | Laboratorija | Testai | Žinynas |
Gamtos tyrimai | ||||
Organizmų sandara ir funkcijos | ||||
Gyvybės tęstinumas ir įvairovė | ||||
Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus | ||||
Medžiagų sudėtis ir savybės | ||||
Medžiagų kitimai | ||||
Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas | ||||
Judėjimo ir jėgų pažinimas | ||||
Energijos ir fizikinių procesų pažinimas | ||||
Žemės ir Visatos pažinimas |
Ledai – tai sušaldytas saldus gaminys iš pieno produktų (pieno, grietinės, grietinėlės). Kartais ledais vadinami šaldytų sulčių desertai.
Valgomieji ledai pradėti gaminti iš smulkiai supjaustytų, vaisių ar uogų sultimis bei sirupais pagardintų ledų. Pirmieji juos padarė bene geriausiais pasaulio kulinarais laikomi kinai.
Mėgaujantis ledais nereikia pamiršti, jog tai – šaltas, saldus produktas. Todėl reikėtų ledus ragauti lėtai, nes jautresniems žmonėms jie gali sukelti gerklės uždegimą ar anginą. Saikingai juos valgant, gerklė yra grūdinama. Kadangi ledai yra priskirtini desertui, jais reikėtų mėgautis tik pavalgius pagrindinius patiekalus. Antraip saldumas slopins apetitą.