Pasirinkite veiklos sritį ir MO tipą Demonstracijos Laboratorija Testai Žinynas
Gamtos tyrimai



Organizmų sandara ir funkcijos



Gyvybės tęstinumas ir įvairovė



Organizmas ir aplinka. Biosfera ir žmogus



Medžiagų sudėtis ir savybės



Medžiagų kitimai



Svarbiausių medžiagų pažinimas ir panaudojimas



Judėjimo ir jėgų pažinimas



Energijos ir fizikinių procesų pažinimas



Žemės ir Visatos pažinimas



Mokytojo biblioteka Rodyti matricą Paslėpti matricą
Titulinis > Mokymosi objektai

Ledai

Ledai – tai sušaldytas saldus gaminys iš pieno produktų (pieno, grietinės, grietinėlės). Kartais ledais vadinami šaldytų sulčių desertai.

Valgomieji ledai pradėti gaminti iš smulkiai supjaustytų, vaisių ar uogų sultimis bei sirupais pagardintų ledų. Pirmieji juos padarė bene geriausiais pasaulio kulinarais laikomi kinai.

Mėgaujantis ledais nereikia pamiršti, jog tai – šaltas, saldus produktas. Todėl reikėtų ledus ragauti lėtai, nes jautresniems žmonėms jie gali sukelti gerklės uždegimą ar anginą. Saikingai juos valgant, gerklė yra grūdinama. Kadangi ledai yra priskirtini desertui, jais reikėtų mėgautis tik pavalgius pagrindinius patiekalus. Antraip saldumas slopins apetitą.

Iliustracijos

img950.png